1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Ebru Nurluoğlu`nun girişimiyle kurulan vakıf, `` "Sizin ihtiyacınız olmayabilir ama onların var!" `` sloganını temel edinerek, yardımlaşma duygusunu güçlendirmeyi hedefleyen, yardıma ihtiyacı olanlarla yardım edebilecekleri bir araya getiren ve gönüllülerden oluşan bir dayanışma grubu olarak hayata geçirildi.
1993 - 1995 yılları arasında sivil toplum örgütü olarak hizmet veren topluluk, 18 Ekim 1995 yılında resmi olarak vakıf çalışmalarına başladı.
Genel koordinatörlüğünü Gülçin Zengin`in yürüttüğü vakıf, kendini tanımlarken `karınca örgütü` olduğunu söyleyip, gücünü ortak iş yapabilme başarısından aldığını, temelinin Anadolu kültüründe yer alan "İmece" anlayışına dayandırdığını açıklamaktadır.
Etkinlikleri
- Çeşitli iliköğretim okullarına koli bazında pek çok kitap, giyecek, gıda vb. yardımlarda bulunulması
- Ailelere gıda yardımı yapılması
- Gönüllü öğretmenler tarafından öğrencilere İngilizce, matematik, tarih, fen ve Üniversiteye hazırlık dersleri verilmesi
- Vakıf üyesi 25 kadına bir yıl boyunca her hafta trafik, sağlık, temizlik, okuma, yazma eğitimleri verilmesi
- "Tatil Şekeri Projesi"`yle 10- 13 yaş arası 30 yoksul öğrenciye Fotoğraf, Tiyatro, Resim, Edebiyat kursları verilmesi, öğrencilerin doğa gezileri, İstanbul Modern Müzesi, Siemens Sanat, Aksanat, havuz, çeşitli kitap evleri gibi yerleri gezdirilmesi
- 100`den fazla okula bilgisayar, eğitim araç-gereçleri yardımı yapılması
Sponsorları
- Fortis Bank
- Stefanel
- Adel
- Karadeniz Holding AŞ.
- Arzum mutfak robotları
- Kampüs Medya Pazarlama ve Organizasyon