Bu araçlarda 50-500 cc arasında değişen hacimlerde motorlar kullanılmıştır. Küçük hacimlerde yeterli gücü elde edebilmek için yakıt olarak benzin tercih edilmiştir. Bu değerler arasında 7-35 hp güç üretebilen motor seçenekleri mevcuttur. Motorlar, genellikle elektronik ateşlemeyle çalışmaktadır. Bazı modeller, elektrikli marş ile çalışırken, bazılarında marş pedalı kullanılmıştır. Her iki motorun bulunduğu modeller de üretilmiştir.
Atv safari esnasında sorun çıkartmayacak lastikler tercih edilmiştir. Hava basınçlı lastiklerde et kalınlığı fazla iken, dolgu maddeli lastiklerde dayanıklı malzeme kullanılmıştır. Güç aktarımında şaft veya zincir tercih edilmiştir. Şaftlı modellerde sarsıntı daha fazla hissedilirken, zincirli modellerde ise kopma riski mevcuttur. Arka frenlerde genelde kampana kullanılmıştır ancak ön frenlerde kampana ya da disk fren, modellerde farklılık göstermektedir. Vites olarak kullanım kolaylığı açısından otomatik şanzıman tercih edilmiştir. Atv tura katılımdaki temel amaç, eğlence olduğu için kullanımı eğitim isteyen donanımlardan kaçınılmıştır, otomatik şanzıman da bunlardan biridir. Üreticiler tarafından 3-6 ileri şanzıman seçenekleri sunulmuştur. Geri vites Atv'lerde kullanılamaz denemez, çünkü çok az da olsa bazı modellerde mevcuttur. Gece turları için farlar, park ve stop labbaları unutulmamıştır.
Atv motorlar günlük hayatta trafik için çok uygun değildir. Üretimdeki esas amaç hobidir. Bunun için konfor çok fazla gözetilmemiştir; ama bu rahatlıktan taviz verdiği anlamına da gelmemektedir. Rahat, keyifli bir araçtır ama konfor için fazladan harcamalara da girilmemiştir. Uzun yol ihtimali çok olmadığından yakıt depoları 5-15 arasında sınırlı tutulmuştur. Sonuç olarak, atv motor, korkmadan binebileceğiniz, safari zevki yaşayacağınız, bolca keyif alacağınız bir araçtır.