Clammy

Clammy

1. anlamı ([[sıfat]]). ıslak, yaş, rutubetli, yapışkan, soğuk. clamminess ([[isim]]). ıslak ve yapışkan oluş.,nemli/yapışkan.
2. anlamı nemli. yapışkan ve soğuk.
3. anlamı tiksindirici bir biçimde yapışkan ve ıslak. rutubetli. soğuk.

Clammy

Kelime: clam·my
Söyleniş: 'kla-mE
İşlev: adjective
Türleri: clam·mi·er; -est
Kökeni: Middle English, probably from clammen to smear, stick, from Old English cl[AE]man; akin to Old English cl[AE]g clay
Tarih: 14th century
1 : being damp, soft, sticky, and usually cool a clammy and intensely cold mist -- Charles Dickens 2 : lacking normal human warmth the clammy atmosphere of an institution - clam·mi·ly /'kla-m&-lE/ adverb- clam·mi·ness /'kla-mE-n&s/ noun

1. Having the quality of being viscous or adhesive; soft and sticky; glutinous; damp and adhesive, as if covered with a cold perspiration. unpleasantly cool and humid; "a clammy handshake"; "clammy weather"; "a dank cellar"; "dank rain forests".2. unpleasantly cool and humid; "a clammy handshake"; "clammy weather"; "a dank cellar"; "dank rain forests".

Clammy

İngilizce Clammy kelimesinin İspanyolca karşılığı.
adj. frío y húmedo, pegajoso

Clammy

İngilizce Clammy kelimesinin Fransızca karşılığı.
adj. moite

Clammy

İngilizce Clammy kelimesinin Almanca karşılığı.
adj. klebrig, feuchtnass

Clammy

İngilizce Clammy kelimesinin İtalyanca karşılığı.
agg. vischioso, appiccicaticcio, viscido

Clammy

İngilizce Clammy kelimesinin Portekizce karşılığı.
adj. viscoso, pegajoso, frio e úmido

Clammy

s. nemli ve soğuk, rutubetli; yapışkan

Clammy

İngilizce Clammy kelimesinin Flemenkçe karşılığı.
bn. koud en vochtig, klevend en vochtig, klam

Clammy

adj. cool and damp, humid and sticky

misafir - 9 yıl önce
Çevre; dünya üzerinde yaşamını sürdüren canlılarının hayatları boyunca ilişkilerini sürdürdüğü dış ortamdır. Diğer bir deyişle “Ekosistem” olarak tanımlanabilir. Hava, su ve toprak bu çevrenin fiziksel unsurlarını, insan, hayvan, bitki ve diğer mikroorganizmalar ise biyolojik unsurlarını teşkil etmektedir. Doğanın temel fiziksel unsurları olan, hava, su ve toprak üzerinde olumsuz etkilerin oluşması ile ortaya çıkan ve canlı öğelerin hayati aktivitelerini olumsuz yönde etkileyen cansız çevre öğeleri üzerinde yapısal zararlar meydana getiren ve niteliklerini bozan yabancı maddelerin hava, su ve toprağa yoğun bir şekilde karışması olayına "Çevre Kirliliği" adı verilmektedir. Gelişen teknolojinin yaşamıma getirdiği rahatlık yanında, bu gelişmenin tabiata ve çevreye verdiği kirliliğin boyutu her geçen gün hızla artmaktadır.. Yaşamı daha mükemmel hale getirmek, daha sağlıklı ve uzun bir ömür sağlayabilmek amacına dönük bu gelişmelerin, gerek kırsal, gerek kentsel alanlarda olsun, doğal kaynakları bozduğu su, hava, toprak kirlenmesine yol açtığı, bitki ve hayvan varlığına zarar verdiği son yıllarda inkar edilemez bir gerçek haline dönüşmüştür. ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN SINIFLANDIRILMASI Çevrenin temel unsurlarından olan doğa, kendine has fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklere sahiptir. Bu özelliler dikkate alındığında çevre kirliliği şu bölümlere ayrılır: l. Fiziksel Kirlenme Çevreyi meydana getiren toprak, su ve havanın fiziksel özelliklerinin tamamının veya bir kısmının insan, hayvan ve bitki sağlığını tehdit edecek, olumsuz yönde etkileyecek biçimde bozulması olayıdır. Üretimde bulunan çeşitli fabrikaların atıklarının akarsu ve göllere boşaltılması, doğal erozyon ile toprakların göl ve denizlere taşınması açık kahverenginden, kırmızı siyaha kadar değişen renk almasına neden olmaktadır. Bu olay suların fiziksel kirlenmesidir. 2. Kimyasal Kirlenme Doğal çevreyi oluşturan toprak, su ve havanın kimyasal özelliklerinin canlıların hayati faaliyetlerini ve aktivitelerini olumsuz yönde etkileyecek biçimde bozulmasıdır. Örneğin; çeşitli fabrika katı ve sıvı atıklarının verimli tarım arazilerine veya akarsu ve nehirlere boşaltılması söz konusu tarım topraklarının, akarsu ve göllerinin zararlı ağır metallerle kirlenerek kimyasal kirlenmeye maruz kaldığım gösterir. 3. Biyolojik Kirlenme Doğal ortamı oluşturan toprak, hava ve suyun çeşitli mikroorganizmalarla kirlenmesi ve dolayısıyla mikrobiyolojik yapının bozulması mikrobiyal kirlenmeyi, aynı ortamların mikroorganizmalarla kirlenmesi ise biyolojik kirlenmeyi tanımlar. Örneğin, tarım alanlarının kanalizasyon suyu ile sulanması veya kanalizasyon sularının akarsu, göl ve denizlere boşaltılması ile kanalizasyon sularında bulunan hastalık yapıcı mikroorganizmalar toprağa, suya ve atmosfere geçerek bu ortamların mikrobiyolojik kirlenmesine yol açar.

Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.