Damga Resmi ve Kanunu

Kısaca: Temlik (birine birşey verme), tesellüm (birinden bir şey alma) satım gibi birçok işlerde damga pulu yapıştırma ... ...devamı ☟

Temlik (birine birşey verme), tesellüm (birinden bir şey alma) satım gibi birçok işlerde damga pulu yapıştırma şeklinde ve başka şekillerde tahsil edilen belediye ve hükümet hissesi ve bunu tespit eden kanun. Damga resmi ve Damga Kanunu, alacaklı, borçlu, mal sahibi, kiracı, satıcı, alıcı, kefil, vekil gibi herkesin bilmesi gereken bir özellik taşır.Yürürlükte bulunan Damga Kanununa göre, tüccar arasındaki teklifnameler, sipariş kabulleri, satış ve taahhüt gibi işler, bir kontrat, bir mukavelename, bir borç senedi, fatura, sigorta poliçesi, vekaletname, senet, yani her türlü evrak, kullanılırken, damga pulu yapıştırılarak kullanılır. Bunlarda kullanılacak pul miktarı ve şekil, Damga Kanunda gösterilmiştir.

Damga kanunda gösterilen damga resmini (yani belediye ve hükümet hissesini) tahsil için, devlet eli ile, damga matbaası tarafından basılan ve belli değerler taşıyan pullar kullanılır.

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.