İç Ses, İç Monolog (Psikoloji)

Kısaca: Ayrıca iç ses, iç konuşma, ya da sözlü olarak bilinen İç monolog, bilinç akışı olup düşünme içinde kelime . Ayrıca yarı-sabit iç atıfta monolog bir bilinçli veya yarı bilinçli düzeyde kendini ile vardır.İnsanların bilinçli rapor çoğu şey "hakkında düşünme" bir iç monologlar, kendisi ile bir konuşma olarak düşünülebilir. ...devamı ☟

Ayrıca iç ses, iç konuşma, ya da sözlü olarak bilinen İç monolog, bilinç akışı olup düşünme içinde kelime . Ayrıca yarı-sabit iç atıfta monolog bir bilinçli veya yarı bilinçli düzeyde kendini ile vardır. İnsanların bilinçli rapor çoğu şey "hakkında düşünme" bir iç monologlar, kendisi ile bir konuşma olarak düşünülebilir. Bu bazı konuşma provası olarak kabul edilebilir. objektif bilimde varlığı kesin olarak tanımlanmamakla birlikte, genelde sessiz ortamlarda, düşüncenin zihinde yaratılan ses şekliyle algılanıyor gibi psikolojik algılanma durumu

kültürel yaklaşımlar

yerel kültür

toplumsal öngörü ve ön yargılara göre ; " kendi kendine konuşana deli derler" söyleminin yanı sıra mizahi açıdan gürültülü bir ortamda bulunan insanların bile, "çok görültü var kendi iç sesimi bile duyamıyorum" gibisinden mizahi söylemler nedense alay konusu olmaması bu durumun birçok insanın gündelik yaşamda yaşadığını ifade eden durumlardan biridir.

Buda felsefesine göre

Zen geleneğinde, gibi bir şey anlamına gelir ibaresi "Nen nen ju shin ki" var "düşünce takip düşünmüştüm." [1] Bazen bu kavram kelime "ilk nen" yardımı ile çevrilmiş ve "ikinci nen" olan 2 Burada her "nen" bir öncekine bir tepkidir. Biz düşüncelerimizi, anılar, görselleştirme, ya iyi ya da kötü, ve gibi doğru veya yanlış olarak duyumları düşünebilirsiniz. Özellikle sözcük düşünce kararı ile doğru veya yanlış olarak bu gerici "nen" süreci devam ediyor. Düşünceler düşünmek için başka bir yolu bağlamında olduğu gibi, sıralama bir Jenga boz ya da her düşünce bir sistemin parçasıdır ve diğer düşünceler ile ilişkili kavram haritası, benzeri.

psikolojik hastalıklar

kişinin kendi sesiyle içinden kendi duyduğu şekilde kendi sesini kendi ses tonu veya farklı bir ses tonuyla zihninde hayal gücüyle şekillendirmesi olasıdır. ama asıl sıkıntılı konu kişi kendi düşünceleri dışında farklı algısal sesleri alması psikolojik bir sorun işaretçisi olarak değerlendirilebilinir. * bu noktada bir uzman doktordan, profesyonel destek alması en doğrusudur.

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.