Antik Mısırlılar kökenlerini Punt Toprakları olarak kaydetmişlerdir, şu anki Eritre veya Sudan olduğu düşünülmektedir. Kendilerini "İki Toprağın İnsanları" olarak saymaktadırlar, bu topraklar Yukarı ve Aşağı Mısır`dır
Manetho`ya göre, ilk kral Menes`tir. Ancak, Birinci Hanedan`ın en erken kayıtlı kralı Hor-Aha`dır ve iki toprağı birleştirdiğini iddia eden ilk kral Narmer`dir (İlk Hanedan Dönemi`nin son kralı). Antik Mısırlıların gözlerinin kenarlarına sürdükleri göz sürmesini oluştururken, minerallari karıştırmak için kullandıkları bir adak paleti[1] sayesinde Narmer`in ismini biliyoruz. Hanedan öncesi zamanlarda köylüler için yapılan cenaze uygulamaları bu dönemde de aynıdır, fakat zenginler daha fazla şey istemektedir. Böylece Mısırlılar mastabaların yapımına başlarlar.
Yukarı ve Aşağı Mısır`ın birleşmesinden önce yaklaşık M.Ö. 3100`lerde, topraklarda özerk köyler bulunmaktaydı. İlk hanedan ile beraber, yöneticiler ulusal bir yönetim kurmuşlardır ve kraliyet valileri atamışlardır. Merkezi yönetimin binaları genellikle tahtadan veya kumtaşından yapılmış açık-hava tapınakları şeklindeydi.
Kaynaklar
- }
sfds - 6 ay önce