Pseudomonadaceae

Kısaca: Pseudomonadaceae bakteriler âleminde bir familyadır, bu familyaya Azomonas, Azomonotrichon, Azorhizophilus, Azotobacter, Cellvibrio, Mesophilobacter, Pseudomonas (cins tipi), Rhizobacter, Rugamonas, ve Serpens cinsleri dahildir. ...devamı ☟

Pseudomonadaceae | familya_yazarı = Winslow et al., 1917 | altbaşlık = Cinsler | açıklama = Azomonas

Azomonotrichon

Azorhizophilus

Azotobacter

Cellvibrio

Mesophilobacter

Pseudomonas

Rhizobacter

Rugamonas

Serpens

}}

Pseudomonadaceae bakteriler aleminde bir familyadır, bu familyaya Azomonas, Azomonotrichon, Azorhizophilus, Azotobacter, Cellvibrio, Mesophilobacter, Pseudomonas (cins tipi), Rhizobacter, Rugamonas, ve Serpens cinsleri dahildir. Yakın zamanda Azotobakterilerin de bu familyaya ait olduğuna karar verilmiştir.

Tarihçe

Pseudomonad Eski Yunanca psödo (ψευδο, 'sahte') ve monas (μονος, 'tek birim') sözcüklerinde türetilmiş olup 'sahte birim' anlamına gelir. Mikrobiyolojinin ilk yıllarında "monad" terimi tek hücreli canlılara değinmek için kullanılırdı.

Doğada yaygın olarak bulunmalarından dolayı psödomonadlar ilk gözlemlenmiş mikroskopik canlılar arasındadır. Bu canlılar için jenerik bir isim olarak 1894'te ilk yaratılmış olan Pseudomonas, Gram-negatif, çubuksu ve hareketli bakteri cinsi olarak tanımlanmıştı. Bu tanıma uyan Pseudomonadlar pekçok doğal ortamdan izole edilebildiklerinden kısa bir sürede bu cinse çok sayıda tür dahil edildi. Daha ileri yıllarda, yeni metodolojilerin geliştirilmesiyle pek çok tür yeniden sınıflandırılmıştır.

Pseudomonas aeruginosa fırsatçı patojen olarak gittikçe artan klinik önem kazanmaktadır. Klinik izolatlarda antibiyotik direnci gittikçe atmaktadır.

2000 yılında bir Pseudomonas türünün genomu belirlenmiştir; daha yakın zamanda P. aeruginosa strains PAO1 (2000), P. putida KT2440 (2002), P. fluorescens Pf-5 (2005), P. fluorescens PfO-1 and P. entomophila L48 dahil olmak üzere çeşitli türlerin de dizileri okunmuştur. Pseudomonas syringae 'nin çeşitli serovarlarının genomları da okunmuştur.

Ayırdedici özellikler



Oksidaz, kutupsal kamçı ve fermantasyon yapamama Pseudomoadları Enterobakterilerden ayırdeder..

Referanslar

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.