Türkiye Futbol Federasyonu Dopingle Mücadele Kurulu

Kısaca: TFF Dopingle Mücadele Kurulu 1993 yılında Şenez ERZİK Federasyon Başkanı iken kurulmuş ve aynı yıl dopingle mücadele yönetmeliği hazırlanmıştır ...devamı ☟

TFF Dopingle Mücadele Kurulu 1993 yılında Şenez ERZİK Federasyon Başkanı iken kurulmuş ve aynı yıl dopingle mücadele yönetmeliği hazırlanmıştır (Yönetmelik 2000 yılında gözden geçirilerek tekrar düzenlenmiştir). 1993-1994 yılından itibaren federasyonun faaliyetleri kapsamında (Türkiye liglerinde, 1.2.3. Amatör liglerde vd.) doping kontrollerini sürdürmektedir. Mücadele kurulu, TFF dopingle mücadele yönetmeliğine göre bir başkan, dört üyeden oluşmaktadır. 1993 yılından, bugüne kadar kurul başkanlığını ilk kurulduğunda TFF Başkan Yardımcısı olan Prof. Dr. Turgay ATASÜ yürütmüştür. Kurulda Prof. Dr. Atilla HINCAL, Prof. Dr. Kemal BERKMAN, Prof. Dr. Mehmet KURTOĞLU, Doç. Dr. Nezih HEKİM, Prof. Dr. Özdemir KOLUSAYIN. görev yapmıştır. Halen kurul başkanı Prof. Dr. Turgay ATASÜ'nün yanı sıra üyeler Prof. Dr. Yavuz İMAMOĞLU, Prof. Dr. Ahmet ARAMAN, Doç. DR. Nezih HEKİM, Doç. Dr. Rüştü GÜNER görev yapmaktadır. Kurulun idaresinde çalışan doping kontrol komiserleri (numune alanlar) mevcuttur. Bunların sayıları 10-15 civarındadır.

TFF dopingle mücadelesinde testlerini 2002 yılına kadar Almanya Köln laboratuvarında yaptırmış, 2003 yılından itibaren yeni kurulan Türkiye Doping Kontrol Merkezi laboratuvarında yollamaya başlamıştır. 3813 nolu yasa ile özerk olan TFF Dopingle Mücadele Kurulu'nun ne Türkiye Dopingle Mücadele Kurulu ile ne de Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdürlüğü ile idari bir alakası yoktur.

Dopingle Mücadele Yöntemleri

  • 1- Eğitim
  • a) Kongreler, seminerler organize etmek.
  • b) Sporcuları ve kulüpleri genel hijyen, sağlık ve dopinng konularında bilgilendirme toplatılar yapmak.
  • c) Kitap ve broşürler bastırmak.
  • d) Külüplerin doktor, masör, fizyoterepist ve fizik tedavi uzmanlarına doping konusunda yenilikler hakkında bilgi nakletmek.
  • 2- Bütün bunların göz önününe alarak Dopingle mücadele talimatları hazırlamak veya dünyadaki bu tip mücadele talimatlarını izleyerek yenilemek.
  • 3- Caydırıcı olmak amacı ile dünya standartlarına uygun doping kontrolleri yapmak.
  • 4- Doping konusundaki bilimsel, idari gelişmeleri ulusal ve uluslararası düzeyde izlemek


İlgili



Bağlantılar



Kaynak:Futbol Federasyonu Resmi Web Sitesi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.