Türkiye’nin Güneydoğusu’nda, herkesin ve her şeyin “uzağında” küçük bir masal şehrinde geçer hikaye. 1980 yılının yaz ayları... Tüm ülke siyasi bir kaosun içindedir. Siyasi şiddet ülkeye egemendir. Sağda ve solda onlarca değişik fraksiyon türemiştir. Bu anlaşılmaz saçma, acıklı ve komik “anarşik” atmosfer “Vizontele” şehrine çok başka ve kendine özgü biçimde yansımıştır. Bu şehirde hiç sağcı yoktur. Bunun yerine tam hangi konuda anlaşamadığı bilinmeyen iki dernek vardır; DEKD ve DFKD! (Bu isimde iki dernek gerçekte hiçbir zaman olmamıştır. Bu filmdeki kişi ve kurum isimlerinin tümü uydurmadır. Tıpkı orijinalleri gibi..!)
Güner Sernikli bu uzak şehre sürgün edilmiş bir devlet memurudur. Her şeyin saçma bir rota izlediği günlerde Sernikli ailesi uzun ve çileli bir yolculuğun sonunda “Vizontele” şehrine gelirler. Kızı Tuba ise belki de o şehre “dışarıdan” gelmiş en güzel “şey”dir… Şehre gelen tüm aykırı şeylerin tanışacağı bir başka “şey” ise Deli Emin’dir elbette…
- Şehrimize hoş geldiniz. Ben Emin.. Bazısı “Deli Emin” diyor, bazısı “Vizontele Emin”..
Sernikli Ailesi, o yaz şehre sanki bir hediye paketi gibi gelir. Güner bilgiyi, Tuba güzelliği, safiyeti ve bizzat aşk’ı getirir… Başkan Nazmi Doğan ve Deli Emin bu “güzel” şeylerin kıymetini bilenlerin safındadır elbette. Ama azınlıktadırlar. Dönem karışıktır.
Her acıklı şey bir komik hadiseye yol açmaktadır; ya da her komik hadise acıklı sonuçlar doğurmaktadır. Zaten “Vizontele” sözünün tam karşılığı da budur; “kesin galiba yani herhalde!!”
Evet o yaz şehre çok güzel şeyler geldi… Ama uzun süre kalamadılar.
Türü: Komedi Gösterim Tarihi: 23 Ocak 2004 Yönetmen: Yılmaz Erdoğan Senaryo: Yılmaz Erdoğan Görüntü Yönetmeni: Uğur İçbak Yapım: 2003, Türkiye Oyuncular: Yılmaz Erdoğan (Deli Emin), Tarık Akan (Güner Sernikli), Demet Akbağ (Siti), Altan Erkekli (Nazmi), Tolga Çevik (Nafiz), İclal Aydın (Ceyhan), Cezmi Baskın (Latif), İdil Fırat (Aysel Sernikli), Tuba Ünsal (Tuuba Sernikli), Bülent İnal (Mahmut Duran)