Koru Dağları Gelibolu Yarımadasının kuzey sınırından başlayarak Ergene Havzasına kadar inen önemli bir yükseltidir. Zirve noktası komşu Işıklar(ganos) dağlarına oranla az olmasına karşın yeşil görüntüsü-Karaca yetiştirme bahçeleri,Kır bahçeleri ile gezilecek bir coğrafyadır. Koru Dağları Çanakkale-İstanbul yolunun üzerinde bulunan bir dağ dır.Büyük oranla Tekirdağ İl sınırıları içindedir. Koru Dağları Gelibolu yarımadasının kuzey sınırı ve Malkaradan başlayarak Ergene Havzasına kadar inen, Doğası ve Yabanıl Yaşamı ile Anadolunun en önemli Coğrafyalarından biridir. En yüksek noktası 726 metredir. Koru Dağları Tekirdağın Malkara İlçesinden, Edirnenin Keşan ve Enez İlçelerine kadar tepeleri ve yükseltisi fazla olmayan uzantıları ile kıyıya paralel bir şekilde uzanır. Zirve noktası komşu Işıklar(Ganos) dağlarına oranla az olmasına karşın genellikle Kızılçam ve Meşe Türlerinden oluşan Ormanları, Yaban Hayatı Koruma Sahası-Karaca yetiştirme Sahası, Kır bahçeleri ile gezilecek bir coğrafyadır.Çanakkale-İstanbul yolu Koru Dağı üzerinden geçer. Bu tepenin yüksekliği 350 metredir ve çevresi Mecidiyeye kadar genellikle Kızılçam Ormanları ile kaplıdır. Bölgeden geçen Çanakkale-İstanbul yolu üzerinde Koru Dağı dinlenme tesisleri bulunmaktadır.
Koru Dağlarının güney yamaçları dik olmasına rağmen Kuzey Yamaçları böyle değildir.Bu bölgeye en yakın köylerden bazıları Çanakkale Geliboluya bağlı olan Şadıllı, Kalealtı, Adilhan, Edirne Keşana bağlı olan Yerlisu, Mahmutköy, Büyükdoğanca, Tekirdağ Malkaraya bağlı olan Gözsüz, Balabancık, Elmalı, Deveci, Karacahalildir. Bu Köyler Koru Dağ Orman Köylerinden sadece birkaç tanesidir. Dağların güney yakasında ise Evreşe Kasabası, Süleymaniye ve Bayramiç bulunmaktadır. Doğusunda Şarköy İlçesi ve Işıklar Dağları bulunur.Kuzeyinde ise Malkara ve Keşan İlçeleri vardır.Koru Dağları çeşitli derelerle yarılmıştır. Kuzey yamaçlarından doğan dereler birleşerek Evreşe(Kavak) Ovasında Kavak Çayı adını alır ve Saros Körfezi ile buluşur.
Koru Dağları Trakyanın en önemli 3 yükseltisinden biridir ve Yaban Hayatı ile Istranca Dağlarından sonra Trakyadaki en önemli Coğrafya olma özelliğine sahiptir. Koru Dağında gerçekleştirilen yoğun ağaçlandırma çalışmaları ve çevre Köylülerin bilinçlendirilmesi ile Koru Dağının geleceğinin parlak olduğunu düşünebiliriz şuan için. Koru Dağı Kızılçam, Meşe, Gürgen, Karaçam gibi Ağaç Türleri ile, Tekirdağ Şarköy İlçesinin Kuzey Batısından başlayıp Çanakkale Kuzey Gelibolu ve Tekirdağ Güney Malkarayı geçerek Edirne Keşan İlçesinin Mecidiye Kasabasına kadar yoğun Orman Örtüsü ve Yabanıl Yaşamı ile Trakyanın en önemli Doğa alanlarından biri olma özelliğine sahiptir. Dağın bünyesindeki en önemli canlılar Karaca, Geyik, Kurt, Tilki, Yaban Domuzu ve Tavşandır. Ayrıca Keklik, Sülün gibi birçok kuş türü de Bölgede yaşamaktadır. Bölge de endemik bitki türleride bulunmaktadır. Koru Dağlarının Orman yapısı, Batı yakası genellikle Kızılçam ağırlıklı olmak üzere Karacam ve Meşe topluluklarından oluşur. Doğu yakası ise genellikle Meşe gibi yaprak döken ağaç türlerinden oluşan Ormanlar ile kaplıdır.