Çetin Emeç Suikastı

Kısaca: Çetin Emeç suikastı, 7 Mart 1990'da gazeteci Çetin Emeç'in İrfan Çağırıcı adında bir kişi tarafından öldürülmesi olayıdır. Cinayet haberi ve soruşturması, uzun süre Türkiye gündemini oluşturmuştur. ...devamı ☟

Çetin Emeç suikastı, 7 Mart 1990'da gazeteci Çetin Emeç'in İrfan Çağırıcı adında bir kişi tarafından öldürülmesi olayıdır.

Cinayet

haberi ve soruşturması, uzun süre Türkiye gündemini oluşturmuştur. 1935 İstanbul doğumlu Hürriyet Gazetesi'nin yazarlarından olan Çetin Emeç, Galatasaray Lisesi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Son Posta gazetesinde başlamaya başlamış, 1972 yılında Hayat ve Ses dergilerinde yazı işleri müdürlüğü yapmıştır. 1972 yılında Hürriyet Grubu'na geçtikten sonra Hürgün Yayınları'nın Genel Yönetmenliğini yapmıştır. Daha sonra Hürriyet Gazetesi genel yayın müdürlüğü görevini üstlenen Emeç, 1984-1985 yıllarında da genel yayın yönetmeni olarak Milliyet'e geçmiştir. 1986'da genel koordinatör olarak Hürriyet gazetesine dönmüştür. Cinayet Çetin Emeç 7 Mart 1990 sabahı yazarı olduğu Hürriyet Gazetesi'nde işe gitmek üzere İstanbul Suadiye'deki evinden çıktı. Arabasına binerken maskeli iki adam tarafından 7 yerinden kurşunlanan Emeç olay yerinde hayatını kaybetti. Cenaze olaydan iki saat sonra Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Yargılama İstanbul'da yakalanan katil zanlısı İrfan Çağırıcı gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra suçunu itiraf etti. Çağırıcı hakkında 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde idam istemiyle dava açıldı. Dava sürecinde idam cezasının kaldırılması nedeniyle müebbet ağır hapis cezası talep edildi ve bir yıl süren yargılama sonucu Çağırıcı müebbet hapis ile cezalandırıldı ve hapse gönderildi.

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.